Hejnová nezahálí. Už závodila a běhala i s dětmi

Trápení s bolavými achilovkami a kolenem, kvůli čemuž rychle vyklidila arénu na loňském mistrovství Evropy v Berlíně, je minulostí. „Myslím, že jsem na tom dobře,“ pochvaluje si čtvrtkařka s překážkami Zuzana Hejnová.

V lednu už má za sebou vydařenou přípravu na halovou sezonu, první závodní vystoupení a také setkání s dětmi v rámci své sportovní akademie HESU. Ale popořadě. Atletka Dukly se koncem minulého týdne vrátila z desetidenního kempu na Tenerife.

Měla s sebou trenérku Danu Jandovou, sparigpartnera a bývalou elitní čtvrtkařku Helenu Fuchsovou jakožto fyzioterapeutku. „Soustředění se vydařilo. Bylo fajn, že jsem se mohla připravovat v teple. Všechny tréninky jsem zvládala bez jakéhokoli omezení a bolesti. Na to musím zaťukat,“ vyprávěla s úlevou dvojnásobná mistryně světa.

Hned v sobotu nastoupila v pražské hale ve Stromovce k závodu na 200 metrů a výsledkem byl docela nadějný čas 24,33. Další start na této trati ji čeká o nadcházejícím víkendu při Pražském přeboru.

Katar jako hlavní cíl

Čtyřistametrovou trať má v plánu vyzkoušet 6. února na mítinku v polské Toruni. Vrcholem halové sezony je březnové mistrovství Evropy v Glasgow. „Šampionát pro mě není prioritou. Uvidím, jak se dostanu do závodního rytmu, ale účast ve Skotsku nechávám otevřenou,“ přemítala dvaatřicetiletá běžkyně.

Hlavní cíl? Léto a šampionát v Kataru. Do té doby nelze od Hejnové čekat zázraky. Třeba i o tom mluvila bronzová olympijská medailistka před dětmi na Základní škole generálporučíka Františka Peřiny v pražských Řepích. Nejdřív došlo na besedu s takřka povinnou ukázkou medailí a potom i na trénink, který česká rekordmanka pořádá po celé republice.

Hejnová vyprávěla také o atletické přípravě, startech na mistrovství světa a o pocitech při zakleknutí do bloků v burácející kulise padesáti tisíc diváků. Školáky pochopitelně zajímalo, co obnáší závodit na olympiádě. Hejnová nikoho neodbyla. „Z dětí šla ohromná energie. Moc jsem si to užila. Navíc mám radost, že spousta z nich aktivně sportuje. Třeba je mezi nimi budoucí olympionik,“ dodala s úsměvem.

Celý článek najdete zde

To top