Achilovka je stabilizovaná, věří Zuzana Hejnová měsíc před MS. Zlatým hattrickem se nestresuje

Dvojnásobná mistryně světa v běhu na čtyři sta metrů překážek Zuzana Hejnová se připravuje na mistrovství světa. Testem výkonnosti pro ni budou starty na Diamantové lize. Ve čtvrtek se představí v Lausanne a šestnáctého července v Rabatu. Zraněná achilovka, která ji připravila o start na mistrovství Evropy v Lille, už by měla být v pořádku.

„Mohla jsem do Lille odcestovat, ale nechtěla jsem to pokoušet, protože jsem věděla, že tam budu muset absolvovat tři běhy. Potřebovala jsem přitrénovat a teď věřím, že už to bude jen lepší. Achilovka je tak nějak stabilizovaná,“ vysvětluje Zuzana Hejnová Radiožurnálu, proč vynechala start na ME. Právě Achillova šlacha ji v posledních letech trápí.

Testem výkonnosti budou závody Diamantové ligy. První čeká českou atletku ve švýcarském Lausanne, o deset dní později se koná další mítink v Rabatu, pak už přijde na řadu závěrečná příprava na mistrovství světa.

Z londýnského stadionu si v roce 2012 odvezla bronz z olympijských her, pokud by se jí podařilo vyhrát, vybojovala by zlato už potřetí. Vyhrála v roce 2013 v Moskvě i o dva roky později v Pekingu. Zlatý hattrick ji může motivovat, ale ze spánku ji rozhodně nebudí.

„To vůbec ne. Užívám si to, myslím, že už nemusím nic dokazovat. Pojedu tam předvést to nejlepší, co v danou chvíli budu moct. Věřím, že připravená budu dobře, do závodu je ještě měsíc,“ vyhlíží.

I proto si také může dovolit část energie aktuálně, vlastně několik hodin před startem v závodě Diamantové ligy, věnovat dětem na atletickém kempu v Sušici, kde si zaběhala, zacvičila, zahrála nejrůznější hry.

„Škoda že ty dětičky nemůžou být všechny moje,“ smála se Zuzana Hejnová. „Hrozně mě to nabíjí a baví. Děti jsou hrozně pozitivní a je na nich vidět, že to chtějí dělat,“ chválila své malé svěřence.

Autor: Kamil Jáša

Celý článek zde

 

To top