Zuzana Hejnová okomentovala šampionát USA, ochutnala tapiokový pudink s mangem

Sušice –  Jedna z nejlepších světových atletek Zuzana Hejnová zavítala na dětský kemp do Sušice.  Podívejte se ve fotogalerii na video. Moc jí chutná tapiokový pudink s mangem.

Jedna z nejlepších světových atletek Zuzana Hejnová zavítala na dětský kemp do Sušice. Dětem předvedla trénink a s blogerkou Andy Pavelcovou představila nový foodblog o zdravém a dobrém jídle nejen pro sportovce. „I mně to moc chutná,“ usmívala se přímo při ochutnávce a okomentovala i postavičku, která zdobila porci tapiokového pudinku s mangem.  „Víc si dám, až doběhám, ale co jsem ochutnala teď, to je vynikající.“ Zdravé pochutiny  si při svačině  okamžitě oblíbily i děti. O to víc, že jim je nabízela atletická hvězda ve slušivé zástěře. Menu Zdravé stravovaní popisuje Zuzana Hejnová  na svém blogu:  www.zdravebezprekazek.cz

Je důležité, co si sportovci vybírají k jídlu?
Zdravou stravou a vůbec zdravým životním stylem se dá předejít v pozdějším věku zraněním. Prostě budou mít lepší kondici, vydrží déle sportovat, rozhodně je to důležité.

Co říkáte aktivitám dětí  na kempu v Sušici? Co se tady šikovní atleti naučí?
Mají tu zase  jiné trenéry, rozbourají stereotypy, je jim atletika jinak podaná, naučí se nová cvičení.

Tím jde jejich výkonnost  směrem nahoru?
Určitě se tím zlepšují a baví je to tady o to víc, že se naučí něco nového.

Jak je vidět, atletika je sice v náplni programu číslem 1, ale věnujete se i dalším sportům?
Odpoledne máme jiné aktivity. Třeba právě dneska jdeme plavat, děti mají plavecký trénink, včera byly na kole,  hrajeme venku nějaké hry.

Nuda tu na první pohled rozhodně není. Pracují atleti o prázdninách také na kondici?
Ano, ale právě formou her. Takže to tak úplně nevnímají. Při hráchnaběhají děti plno kilometrů.

A viděl jsem, že se ty nejmenší na vás doslova navěsily…
To jsou takové opičky, ony se na mě neustále věší, ale je to moc hezké. Znají už mě nějakou dobu,   můžeme už říct, že jsme kamarádi.

Jako správní kamarádi se vídáte každé prázdniny?
Je pravda, že se sem atleti vracejí. Já je vždy vidím strašně ráda. Baví mě to s nimi. Děti také mají radost z toho, že se se mnou mohou kamarádit.

Nabíjí vás práce s dětmi energií? Zdálo by se, že vám ji pro váš osobní atletický trénink spíš vysává…
Vůbec mi to energii neodčerpává. Naopak. Hrozně mě to nabíjí. Vážně mě to moc baví. Když vidíte ty děti, jak jsou veselé a pozitivní, je vidět, že jsou právě nadšené, že je to baví, že atletiku dělat chtějí. O to mě to všechno s nimi baví ještě víc.

Co říkáte výsledkům mistrovství USA, kde tři atletky běžely pod 53 vteřin. Tato čtyřstovka s překážkami byla nejkvalitnější vůbec v historii…
Samozřejmě jsem ten závod sledovala. Byl neuvěřitelný. Běžely strašně rychle. Uvidíme, jak na tom budou za měsíc.

Myslíte na mistrovství světa?
No právě. To bude ještě za nějakou dobu. Jestli jim ta forma vydrží, nebo ne, nebo bude ještě stoupat… Určitě se máme na co těšit.

Copak my. Ale vy… Vnímala jste, že to byla nejrychlejší čtvrtka s překážkami v historii?
Určitě ano. Slyšela jsem to. Jsou to opravdu skvělé výkony. Asi tam musely mít atletky výborné podmínky, v podstatě ideální, protože během měsíce, co jsem s nimi závodila, se zlepšily o strašně moc. Ten závod byl výborný. Sedlo jim to.

Čím to?
Ony se Američanky vždy na ten šampionát chystají. Pro ně je to vrchol sezony, aby se vůbec mohly dostat na hlavní soutěž. Jak to bude vypadat za měsíc, to je otázka.

Může jim tak skvělá forma vygradovat opravdu až v Londýně?
Je to samozřejmě těžké. Když ji mají už teď, tak bude složité to vydržet. Nemyslím si, že by jim to mělo o hodně klesnout.  Bude to pro ně dost oříšek, aby vyladily formu přímo na mistrovství světa.

Na kempu v Sušici také sama trénujete, běháte ladně, bez viditelných potíží, co achilovka? Zabránila vám ve stratu na ME v Lille?
Do Lille jsme odcestovat mohla. Nechtěla jsem to úplně pokoušet, protože jsem věděla, že tam budu muset absolvovat tři běhy. Spíš jsem potřebovala přitrénovat.

A přitrénovala jste?
Trénovala jsem celou dobu. Věřím, že teď už to bude jenom lepší. Ta achilovka je tak nějak jako stabilizovaná.

Připomínají vám kamarádi, novináři, že v Londýně poběžíte o třetí titul mistryně světa? Není to svazující?
Ani ne. Vlastně vůbec ne. Já už si to užívám. Myslím, že nemusím nic dokazovat.  Pojedu do Londýna prostě předvést to nejlepší, co budu schopná v danou chvíli zaběhnout. Věřím, že připravená budu dobře. Ještě je měsíc do závodu, budu se snažit bojovat o co nejlepší umístění. Samozřejmě je cílem medaile.

Kam vyrazíte na test formy?
Teď ve čtvrtek poběžím na Diamantové lize v Lausanne, potom ještě za deset dní v Rabatu, pak už se budu chystat na mistrovství světa.

Autor: Kamil Jáša

Zdroj zde

To top