Sportovní kemp Zuzany Hejnové ve Veletově

Veletov – Dvoudenní kemp HESU – sportovní akademie dvojnásobné běžecké mistryně světa Zuzany Hejnové, samozřejmě za její osobní účasti, se uskutečnil o víkendu ve sportovním středisku ve Veletově.

Sjeli se účastníci z celé republiky, 23 dětí a 13 dospělých plus trenéři. „Kemp byl zaměřený na zlepšování techniky běhu, ale dělali jsme nejen běh, ale i kondiční cvičení. Používáme moderní metody a různé formy pohybu, který je zábavný, není to jen někde běhat. Vyrazili jsme třeba i na plavecký trénink,“ popsal ředitel sportovní akademie Jan Žalud.

Malí účastníci se věnovali rozvoji všeobecných sportovních dovedností či komplexní atletické průpravě, nechyběla regenerace, pro dospělé byl připraven kondiční kruhový trénink, běhání se Zuzanou Hejnovou nebo třeba kolektivní hry. „Naší předchozí akcí byl letní tábor na týden, kde se dalo zvládat víc doprovodných aktivit, zde jsme byli na dva dny, proto jsme je využili v maximální míře ke sportu,“ vysvětlil Jan Žalud. Mezi účastníky veletovského kempu byli i dva dospělí a tři děti z České olympijské nadace.

Od Zuzany Hejnové dostali účastníci víkendového sportovního kempu opravu dobrý trénink a spoustu cenných rad.

Jak se vám ve Veletově líbí?
Je to tu moc pěkné, jsem tady poprvé, jsme tu úplně spokojení.

Znáte trochu Kolínsko?
Jezdíme hodně do Kutné Hory a na Vidlák, takže i Kolín trochu znám. Jako malá jsem do Kolína jezdila na soustředění, chodili jsme na stadion. Tehdy ještě na starý stadion, dnes už je nově zrekonstruovaný, už je tam čtvrtka, dřív tam byla jenom třístovka.

Viděla jste osobně nově zrekonstruovaný stadion?
Viděla a je moc pěkný, i zázemí je perfektní, s posilovnou, regenerací.

Jak se účastníci veletovského kempu snaží, jak jim to jde?
Jde jim to skvěle, nevím, čím to je, ale jezdí s námi na kempy opravdu moc šikovné děti. Samozřejmě i dospělí. A je vidět, jak se ti, kteří jezdí pravidelně, zlepšují, z toho máme velikou radost. Snaží se, a to se cení.

Co vás nejvíc baví na trénincích s účastníky?
Asi tak nějak všechno, ale obecně asi i je hodně baví překážky, možná i díky tomu, že já dělám překážky, ale děti to na překážkách baví, je to základ pro všechny atletické disciplíny. Všichni atleti ve vrcholové atletice překážky nějakým způsobem dělají. Když se to děti naučí už odmala, bude to pro ně jedině výhoda.

Co plánujete na nejbližší dobu? Kde třeba budete slavit Vánoce?
Na Vánoce ještě moc nepomýšlím, do Vánoc mám před sebou ještě hodně činností. Teď jedu na týden do Tater, pak máme čtrnáct dní soustředění v Nymburce a potom ještě na měsíc do Jižní Afriky. Ale Vánoce budu určitě trávit doma.

Podíváte se zase někdy na Kolínsko?
Uvidíme, možná tu uspořádáme zase nějaký kemp.

 

Článek vyšel 18. října 2015 na serveru kolínský.deník.cz a najdete ho zde

To top